Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

МОНИКА БЕЛУЧИ И ВЕНСАН КАСЕЛ


24.06.2011  Текст:  Красимир Кастелов

Моника Белучи

   

 

Сред най-интересните звездни двойки в днешно време безспорно са Моника Белучи и Венсан Касел. Причината е може би в това, че техният съюз е основан върху собствени закони, написани под диктовката на италианския секс-символ. Благодарение на тях прелестната Моника не само успява да опитоми буйния и непредсказуем французин, но и да продължи да бъде най-желаната жена на света за него – толкова време след като му е законна съпруга.

Техният стабилен брак продължава вече 12 години и нищо не подсказва, че би могъл да бъде разклатен. Актьорите, които идеално се допълват един друг, в същото време много си приличат. Изтънчената красота на Белучи и порочният чар на Касел, нейната невъзмутимост и неговата експресивност, пресметливостта й на жена, която знае цената си и предаността на влюбения мъж. Двамата са прекалено независими по природа, за да живеят постоянно заедно, но и като две половинки от едно цяло, не могат един без друг. Свободни от всякакви предразсъдъци, те водят странен семеен живот, който не се вписва в общоприетите представи. Тя продължава да живее в Рим и Лондон, а той - в Париж.
Двете им дъщери, родени от този необичаен съюз, както и несекващото взаимно привличане между двамата, са доказателството, че двойката е намерила оптималния начин на съвместно съществуване.

Красотата на Моника безспорно е нейният пътен лист в живота, както се казва. Но тя успява непрестанно да доказва на света, че освен пленителна външност притежава остър ум, талант и необикновена целеустременост.
Все пак именно с красотата си успява да привлече вниманието на „лошото момче на френското кино“ и любимеца на парижката бохема Венсан Касел.
Срещат се по време на снимките на „Апартаментът“ през 1996 г. Първоначално Венсан не е очарован от факта, че Моника ще играе любимата на неговия романтичен герой. Той не може да си обясни защо са поканили неопитно момиче като нея за сложната роля, предвидена по сценарий. Темпераментният французин не вярвал, че ослепителните външни данни на Белучи би могло да са съчетани с истински талант на актриса и богат вътрешен свят. Но по време на съвместната им работа над филма получава възможност да се убеди, че не е бил прав. Защото именно за играта си в „Апартаментът“ Моника Белучи e номинирана за най-голямото френско отличие „Сезар“ и става любимка на европейската публика. А скоро и на самия Венсан, който не устоява на неотразимото й обаяние.
                      УСЛОВИЕТО НА МОНИКА
Чаровната италианка успява да го шокира още в самото начало, заявявайки, че би било напълно противоестествено и неудобно за двамата, ако заживеят съвместно.
Тя поставя условието, че отношенията им не бива да променят начина на живот, който са водели преди. Това едновременно озадачава и възхищава Венсан. Та нали и самият той винаги е бил сред най-ревностните застъпници на свободата в интимните отношения. Затова приема без съпротива нейните правила.
През 1999 година двамата сключват брак. Медиите, следящи отблизо развитието на връзката им, затаяват дъх, предвкусвайки провала на прокламираната от двамата независимост. Но за всеобща изненада, много скоро след сватбата всеки от младоженците се прибира в своето жилище. Моника заживява отново в Лондон и Рим, а Венсан — в Париж.
Оттогава до днес те не спират да сноват между тези три европейски столици.
                                                 СВОБОДА, РЕВНОСТ И...ЛЮБОВ
Хитроумният Касел все пак намира начин да прекарва повече време с жена си. Благодарение на силното му влияние във френското кино, върху Моника се посипват покани за участия в доста продукции. По време на съвместните снимки съпрузите се наслаждават един на друг, а след приключването им всеки продължава да води предишния си живот. Увлечени в процеса на съвместната работа, те просто няма кога да се скарат, а живеейки разделено впоследствие - много бързо започват да изпитват потребност един от друг.
„За мен това е единственият начин да се обичаме. Любовта живее само тогава, когато има взаимно уважение и свобода“, - споделя Моника в едно интервю. - Никой не ни принадлежи – нито нашите мъже, нито децата. Ние можем само да споделяме нещо с хората, които обичаме“.
                                             ДУЕЛ С ПРЕДИЗВЕСТЕН ПОБЕДИТЕЛ
Възможно е откровените публични признания и независимото поведение на Белучи да са засягали понякога самоуверения Касел, но това никога не излиза наяве. Пред журналистите той признава, че понякога е ревнив, защото в жилите му тече корсиканска кръв, но предпочита да не се терзае с излишни подозрения. Но буйният му темперамент от време-навреме напомня за себе си. И за да накаже свободобюбивата си съпруга, той си позволява забежки с холивудски красавици, очаквайки съответната реакция от Моника.
Тя обаче благоразумно мълчи, което още повече го изкарва извън кожата му. Всичко това напомня невидим дуел, победителят в който е предизвестен от самото начало. И това е благоразумната Белучи. След грандиозния й успех в „Малена“ (2000), Касел вече почти не вярва, че ще успее да я задържи. Две години по-късно скандалният филм на Гаспар Ное „Необратимо“ едва не се превръща в повод за раздялата им. Сцените с неговата съпруга шокират не само зрителите, но поставят на изпитание и самия Касел, който е съпродуцент и изпълнител на една от главните роли във филма. За него е безкрайно тежко да гледа потресаващото сексуално насилие над Моника. След снимките на този непоносим, но най-важен за филма епизод, потребност от психологическа помощ има не само актрисата, но и нейният съпруг, който едва се съвзема от преживения шок. А жълтата преса вече е готова с гръмките си заглавия за неизбежния им развод.

Но необикновената двойка за пореден път изненадва всички с най-неочакван ход. Вместо да се разделят, те решават да имат дете! Венсан отдавна мечтае за този момент, а Моника най-накрая се съгласява. Но и по време на бременността си намира начин да демонстрира своята независимост, приемайки предложението да позира гола за обложката на прочуто списание.
През 2004 г. ражда момиче, което кръщават Дева. Появата на малкото същество принуждава актьорите да преразгледат за известно време своите графици и жизнени приоритети. Първите месеци от живота на Дева прекарват редом до дъщеричката си, отказвайки всякакви снимки и дори временно заживявайки под един покрив.
Рождението на детето допринася много за сплотяването им. Обикновено сдържаният в разговорите си с журналистите Венсан, впоследствие споделя, че в този момент се почувствал като истински защитник на своята жена: „Преди няколко години на въпроса какво ще направя, ако остават 5 минути до края на света, бих отговорил: ще скоча с парашут. Но сега, бих предпочел да правя любов със своята съпруга“.
Моника не престава да го удивява. Той все повече се възхищава на нейната целеустременост. Именно такава жена винаги би искал да има до себе си.
През 2010 г. им се ражда още една дъщеря — Леони. Независимо от това, слуховете около тях не секват, подхранвани и от факта, че двамата отново живеят отделно и не спират да шокират публиката с откровените си изказвания. Продължават да им приписват нови романи с една или друга знаменитост, но те някак успяват да не обръщат внимание на това, запазвайки силата на необикновеното си взаимно привличане, възникнало още в самото начало на странния им, но страстен роман.
Веднъж Моника споменава, че за нея си остава истинска загадка химията на любовта им с Венсан, която противно на всички закони не се изпарява с течение на времето. Може би наистина тяхното семейно щастие се дължи на свободата и ненакърняваното право на всеки да бъде такъв, какъвто е.
„Не трябва да се стремим да променяме любимия човек! Защото когато го променим, преставаме да го обичаме“ – споделя Моника Белучи.
Източник: моята статия за Моника Белучи и Венсан Касел във в. "ТВ Сага" от 23 юни т.г.
 

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)