Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

"МЕЛАНХОЛИЯ" Е НАЙ-ДОБРИЯТ ФИЛМ НА 2011 ГОДИНА, СПОРЕД АМЕРИКАНСКИТЕ КИНОКРИТИЦИ


08.01.2012  Текст:  Kastel

Терънс Малик

   

„Меланхолия” (Melancholia) на Ларс фон Триер бе обявен за най-добър филм на 2011 година от националното сдружение на кинокритиците (National Society of Film Critics) в САЩ, съобщи агенция Reuters. В тази организация влизат филмови специалисти от най-големите вестници в Лос Анджелис, Ню Йорк, Чикаго, Бостън и от влиятелни списания, като Time, Newsweek и The New Yorker.

Меланхолия“ е победил в оспорвано съревнование с „Дървото на живота“ и „Надер и Симин: раздялата“, получавайки 29 от гласовете, а филмите на Терънс Малик и Ашгар Фархади – съответно 28 и 20 гласа.

Наградата за най-добър режисьор е присъдена на Терънс Малик за „Дървото на живота“, а негови подгласници са Мартин Скорсезе (Hugo) и Ларс фон Триер (Melancholia).

Американските критици са посочили Брад Пит за най-добър актьор на годината за ролите му във филмите „Мoneyball“ и „Дървото на живота“, а за най-добра актриса Кирстен Дънст за изпълнението й в „Меланхолия“.

Наградата за най-добър чуждоезичен (неанглоезичен) филм печели иранската драма „Надер и Симин: раздялата“ (Jodaeiye Nader az Simin), а нейни подгласници са последният филм на Раул Руис „Лисабонски потайности“ (Mysteries of Lisbon) и „Хавър“ (Le Havre) на Аки Каурисмаки.
За най-добър оператор е определен Емануел Любецки за превъзходно заснетия филм „Дървото на живота“. 

Източник: indiewire.com
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)