Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

МАРТИН СКОРСЕЗЕ ЩЕ СНИМА ЗА ПЕТИ ПЪТ ФИЛМ С ЛЕОНАРДО ДИ КАПРИО


18.03.2012  Текст:  Kastel

екранизация

   

Екранизацията на романа на Джордан Белфорт „Вълкът от Уолстрийт“ (The Wolf of Wall Street) ще събере за пети път на снимачната площадка Мартин Скорсезе и Леонардо Ди Каприо.
Филмът, за който се говори вече от пет години и в един момент  бе свързван с името на Ридли Скот, най-после ще бъде реализиран, но от Мартин Скорсезе. Знаменитият режисьор ще започне снимките през август, а главната роля е поверил на своя добър приятел Леонардо Ди Каприо, участвал досега в четири негови филма („Бандите на Ню Йорк“, „Авиаторът“, „От другата страна“ и „Злокобен остров“).

Авторът на книгата „Вълкът от Уолстрийт“ Джордан Белфорт е борсов посредник, който оснавава през 1987 г. една от най-големите брокерски кантори, но десет години по-късно е осъден за пране на пари и много други финансови престъпления.
Белфорт лежи в затвора 22 месеца, справя се със зависимостта си от алкохола и дрогата, написва две книги и сега чете лекции за това, как е успял да постигне успеха.
Още през март 2007 г. Скорсезе и Ди Каприо изявяват желание да работят заедно върху екранизацията на бестселъра на Белфорт, но все не успяват да съгласуват своиоте претоварени работни графици. От друга страна пък големите холивудски компании Warner и Paramount дълго време не успяват да си поделят апетитния проект. През 2010 г. към него проявява интерес Ридли Скот, който също добре познава Ди Каприо, когото снима в политическия си трилър „Мрежа от лъжи“ (2008). Но отново историята за брокера не достига до екрана.
Преди около година правата над „Вълкът от Уолстрийт“ купува компанията Red Granite Pictures, а скоро след това Мартин Скорсезе отново изявява желание да се заеме с дълго отлагания проект. Режисьорът обявява, че ще екранизира книгата на Белфорт веднага след филма си „Изобретението на Хюго“ (Hugo).
Със сценарната адаптация на бестселъра се е заел Терънс Уинтър, сценарист и изпълнителен продуцент на сериалите „Сопрано“ и „Престъпна империя“. “Вълкът от Уолстрийт“ ще бъде петият филм на тандема Скорсезе – Ди Каприо. Но все още рекордът принадлежи на тандема Скорсезе - Де Ниро. Както е известно, знаменитият режисьор е снимал общо 8 филма с двукратния носител на „Оскар“.
Любопитно е, че в началото на тази година Майкъл Фасбендър заяви в едно интервю, че е говорил с Мартин Скорсезе за евентуално участие в някой от предстоящите му филми. Дали това не е „Вълкът от Уолстрийт“? Отговорът на този въпрос ще получим още през май, когато ще бъде обявен актьорският състав на бъдещия филм. На предстоящия кинофестивал в Кан от Red Granite възнамеряват да продадат правата за неговото разпространение.
Източник: kinopoisk.ruКоментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)