Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

МАЙКЪЛ ФАСБЕНДЪР Е АКТЬОРЪТ НА ГОДИНАТА, СПОРЕД КИНОКРИТИЦИТЕ ОТ ЛОС АНДЖЕЛИС


18.12.2011  Текст:  Kastel

Терънс Малик

   

След като актьорската гилдия на САЩ пренебрегна Майкъл Фасбендър в номинациите си за своите годишни награди, Асоциацията на кинокритиците от Лос Анджелис (LAFCA), която има голямо влияние върху Американската филмова академия, удостои ирландеца с наградата си за най-добър актьор на годината.
И действително през 2011 г. Майкъл Фасбендер се открои с впечатляващи роли във филми, като „Опасен метод“, „Срам“, „Джейн Еър“. Наградата за най-добра актриса бе дадена на корейката Юн Чжон Хи (Jeong-hie Yun) за великолепното й изпълнение във филма „Поезия” (Poetry, 2010) на режисьора Лий Чанг-Донг (Lee Chang-Dong).
За най-добър филм критиците от Лос Анджелис посочиха „Потомците“ (The Descendants) на режисьора Александър Пейн с Джордж Клуни в главната роля. Миналата година, с наградата на LAFCA за най-добър филм, беше отличен „Социалната мрежа” (The Social Network) на Дейвид Финчър. Впоследствие той отстъпи в надпреварата за „Оскар“ на британската драма „Речта на краля“ (реж. Том Хупър). Но през 2009 г. отличеният от лосанджелиските кинокритици филм „Войната е опиат“ (The Hurt Locker) стана и носител на „Оскар“.
Асоциацията на критиците от Лос Анджелис удостои с приза си за най-добър сценарий иранската семейна драма „Надер и Симин: Раздялата“ (Jodaeiye Nader az Simin) на режисьора Ашгар Фархади.
Отличието за най-добър режисьор бе присъдено на Терънс Малик за „Дървото на живота (The Tree of Life), спечелил „Златна палма” на последния кинофестивал в Кан.

Потомците“ е комедийна драма, която е основана върху едноименния роман на Кауи Харт Хемингс, излязъл през 2008 г. Освен Джордж Клуни в екранизацията участват Шейлин Уудли, Амара Милър, Джуди Гриър, Матю Лилард и самата авторка на книгата.
Режисьорът Александър Пейн получава за седми път приз от Асоциацията на кинокритиците в Лос Анджелис. Преди това са му връчвани награди за режисурата и сценария на „Отбивки“ (Sideways), за сценария на „(„Относно Шмид” (About Schmidt) и др.
Вернер Херцог, който излезе победител в категорията за документално кино с филма си „Пещерата на забравените сънища“ (Cave Of Forgotten Dreams), преди 6 години получи същото отличие за „Човек гризли“ /Grizzly Man/.
Междувременно кинокритиците от Сан Франциско посочиха за най-добър филм на 2011-та година „Дървото на живота“ на Терънс Малик.
Вижте пълния списък с наградите на кинокритиците от Лос Анджелис в официалния сайт на LAFCA.
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)