Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/Мадео

   

Мадео
Майка

CJ Entertainment, Barunson

Южна Корея, 2009, 129 мин.

реж.: Joon-ho Bong

В ролите: Hye-ja Kim, Bin Won, Ku Jin, Je-mun Yun

Жанр: драма

Официален сайт:
http://www.motherfilm.com/

Премиера на: 16.05.2009

Анотация

Никой не може да разбере толкова погрешно някого, колкото собствената му майка.

Самотна вдовица живее неразделно със своя пораснал син, откакто се е родил. Той е на 28 години - срамежлив, тих и с леки ментални отклонения. Ужасно убийство на млада жена преобръща живота на двамата, защото младежът е главният заподозрян. Проблемът е, че той не може да докаже невинността си. Нетърпеливи да приключат със случая, разследващите го арестуват. Защитникът се оказва некомпетентен и като че ли  присъдата е неизбежна. Но тук се намесва майката, която се заема да докаже невинността на сина си.
Майчинският инстинкт е сред главните движещи сили в живата природа. Описван е в много шедьоври на сцената и екрана. Променяли са се само ракурсите - от социално-политическите към нравствените и общочовешки ценности - разкриващи необикновената мощ на това чувство, превъзхождащо дори и инстинкта за самосъхранение.
Азиатското кино винаги е удивлявало със своята необикновена гледна точка към всеки въпрос, предлагайки неочаквани отговори от страна на герои с умствени отклонения. Кореецът Joon-ho Bong също успява да открие зад привидно баналната тема необичаен и дори шокиращ съдържателен потенциал. Той изгражда филма си върху паралелното разследване на зверското убийство, което водят полицаите и майката на заподозрения младеж, която не се спира пред нищо, за да докаже, че той е невинна жертва на злонамерени приятели или на нещастно стечение на обстоятелствата.

Награди:

  • 2009: Asia Pacific Screen Award - Hye-ja Kim - най-добра актриса;
  • 2010: Asian Film Award - най-добър филм, най-добра актриса (Hye-ja Kim) и най-добър сценарий (Eun-kyo Park, Joon-ho Bong).

 


      

Подобни публикации

  

ФИЛМИ НА ФОКУС

 

Брошура

Запишете се за нашия ежемесечен Newsletter!

Разпространи съдържание