Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/LOVE.NET

   

LOVE.NET
LOVE.NET

Miramar film / Александра филмс

България, 2011, 109 мин.

реж.: Илиян Джевелеков

В ролите: Христо Шопов, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева, Диана Добрева, Джон Лоутън

Жанр: драма

Официален сайт:
http://www.themovielove.net/

Премиера на: 01.04.2011

Анотация

"Интернет промени не само начина, по който работим, но и начина, по който обичаме." (Аарон Бен-Зеев)

LOVE.NET проследява паралелно историите на галерия от персонажи, опитващи се да коригират живота си чрез Интернет или просто да се забавляват в мрежата. Филмът разказва за любовта във всичките й проявления – за неизбежната и необяснима любов, но и за повърхностната, бързоликвидна любов.

История на създаването на филма
Идеята за филма LOVE.NET е на Илиян Джевелеков и датира от 2004 г.
През 2007 г. проектът LOVE.NET печели субсидия от Националния филмов център за развитие на сценария. Преди да започне работата по сценария, продуцентите се свързват със собствениците на най-големия български сайт за запознанства www.elmaz.com и се договарят за сътрудничество по време на всички етапи от създаването и промоцията на филма.
На 03.12.2007 г. в сайта www.elmaz.com администраторът оповестява на своите потребители стартирането на подготовката за игрален филм LOVE.NET. Основното послание е: “Да направим заедно този филм…”
В продължение на два месеца всеки участник в сайта има възможността да изпрати кратко описание на най-интересната история, която е преживял чрез интернет. За периода 03.12.2007 г. – 31.01.2008 г. се получават 7346 истории, а профилът на LOVE.NET регистрира над 50 000 посещения и повежда в рейтинговите класации на сайта.
Получените разкази потвърждават, че историите, замислени от сценарния екип, се случват нерядко и в действителността.
Нели Димитрова, Матей Константинов, Илиян Джевелеков и Александра Фучанска работят по сценария от началото на 2008 до септември 2009 г.
Филмът е заснет за десет седмици на два периода. От 29 октомври до 22 декември 2009 г. са снимките в България. През март 2010 г. екипът снима «английската линия» във филма за две седмици в UK и София.
Монтажът на LOVE.NET продължава от април до септември 2010 г., а филмът ще бъде окончателно завършен до края на 2010 г.
 

 

 

 


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)