Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ЛАРС ФОН ТРИЕР ЩЕ СНИМА АНГЛОЕЗИЧЕН СЕРИАЛ


02.09.2014  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

Следващият проект на Ларс фон Триер ще бъде англоезичен телевизионен сериал, озаглавен „Домът, който построи Джак“ (The House That Jack Built). Планирано е снимките да започнат през 2016 г., а Ларс фон Триер ще се заеме с написването на сценария през тази есен. Това сподели известната датска продуцентка Луизе Вест на пресконференция, посветена на представянето на режисьорската версия на втората част на „Нимфоманка“ в рамките на провеждащия се в момента 71-и Венециански международен кинофестивал. Тя уверила присъстващите журналисти, че още никой досега не е виждал нещо подобно на това, което възнамерява да направи прочутият режисьор. Ларс фон Триер вече има опит със заснемането на сериал. Предишният му телевизионен проект бе превъзходната драма с елементи на хорор „Кралството“ (Riget, 1994).

На пресконференцията Стелан Скарсгард, който играе една от главните роли в „Нимфоманка“, се е свързал по Скайп с прочутия режисьор, който трябвало да отговори на въпроса: Какво ново е научил за женската сексуалност по време на снимките на филма? А Ларс фон Триер отговорил следното: „Какво ново мога да науча, след като и така знам всичко за жените?!

Режисьорската версия на двете части на „Нимфоманка“  е с около час и половина по-дълга от тази, която бе разпространена по света и която продължава да се прожектира и в момента в столичния Дом на киното. В нея са включени редица сцени, които са били съкратени - секс, диалози, а също и епизодът с аборта. „За нас бе важно „Нимфоманка“ да бъде показан по целия свят, - заявила на пресконференцията Луизе Вест. – Но в някои страни специално тази сцена (с аборта) нямаше как да премине през цензурата, поради което се наложи да я изрежем. Едно е да покажеш филм като „Нимфоманка“ в Скандинавия, а съвсем друго нещо е да го разпространиш в Кабул (Афганистан) или Солт Лейк Сити (САЩ), - добавила тя.
Източници: thr.ruthehollywoodnews.comКоментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)