Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

КЪСОМЕТРАЖНО „КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ" ЗА ШЕСТИ ПЪТ В СОФИЯ


29.07.2013  Текст:  Kastel

сдружение Позор

   

 

Близо


За втора поредна година фестивалът ще бъде открит със селекция от български късометражни филми, включваща 8 заглавия: Хипстър (режисьор: Адриана Кюлевчелиева), Цигарите (режисьор: Анна Николова), Линда (режисьор: Антония Милчева), Близо (режисьор: Даниел Симеонов), Влак № 2655 (режисьор: Милен Димитров), Всичко е свързано (режисьор: Огнян Костовски), Горе главите (режисьори:  Анна Илза Райчева и Адриана Кюлевчелиева) и Трамвай №10 – (режисьор: Деница Русева).

 


Линда


 

Един от акцентите на фестивала е омнибусът „24 вкуса от Неапол”. 24 неаполитанци представят своя роден град чрез кратки новели, в които повеждат зрителите из живописните улички на Неапол, срещат ги с местните, разказват любопитни факти от историята на града и всичко това с акомпанимент на традиционната неаполитанска музика.

 


 

Джеймс Франко, Робърт Дауни-мл., Ейми Адамс, Робърт Патинсън, Сам Уортингтън, Майкъл Империоли се вихрят в „Любов и подозрение”. Пет истории, които разкриват пълната палитра на любовта, от най-красивите й и ярки цветове до най-мрачните и потискащи тонове. Животът на група младежи, които установяват, че трябва постоянно да воюват, за да спечелят битката с любовта.

 

"In Vino Veritas" e част от Чешко късо съединение


 

Благодарение на Чешкия център в София и Чешкия филмов институт, зрителите ще могат да видят селекция с най-добрите чешки късометражни филми за последните две години, обединени в програмата „Чешко късо съединение”.

 

От Институт „Сервантес” пък са подбрали филмова програма посветена на Мадрид и озаглавена „Мадрид накратко”.

 

 

"Атлантик" с Дени Ланван и "Севиля" на Брам Схоу,

част от програмата "Световно късо съединение"


 

В програмата „Световно късо съединение” ще бъдат представени премиерно късометражните филми на Джоуъл Шумахер „Мъжът в огледалото” и Игор Волошин „Атлантик”, както и звездните „В последния момент” с Бирол Юнел („Срещу стената”) и Лубна Азабал („Изгнаници”), „Залитане” с Гаел Гарсия Бернал и Емир Кустурица и „Добрият Бог и лошото куче” с Джеймс Русо и Том Сайзмор.

 

За любителите на източното кино е „Перлите на Далечния изток” представящ историите на седем виетнамки на различна възраст и от различни райони в страната. От малкото момиче, влюбено в сина на прислужницата си до властната моделиерка застанала шест пъти пред олтара и отново останала сама, през кратката авантюра на примерна съпруга със случаен фотограф и отчаяната актриса, която не може да преодолее старостта си и липсата на нови роли.

 

 

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА

 

„Късо съединение” се организира от „Позор” с подкрепата на Чешкия център в София и Институт Сервантес – София.

 

Източник: pozorcompany.com

 


 

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)