Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

КОНКУРС ЗА КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ НА 17-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ


24.01.2013  Текст:  Kastel

17 София Филм Фест

   

 

Конкурс за късометражен филм на
17-ия Международен София Филм Фест

МеждународниятСофия Филм Фест очаква филмите
на всички създатели на късометражно кино в България

Конкурсът за български късометражен филм на 17-ия София Филм Фест продължава традицията на Наградата Джеймисън за късометражен филм на фестивала.
В продължение на 10 години ирландското уиски Джеймисън инициира заедно със София Филм Фест конкурс, който провокира много млади кинематографисти в България да представят свои филми, а в не малко случаи и да създадат филми специално за конкурса. София Филм Фест е извънредно благодарен на Джеймисън за тези 10 години и за грижата към младите таланти на новото българско кино!

За участие в късометражния конкурс на 17-ия София Филм Фест ще бъдат селектирани 12 филма. Крайният срок за предаване на филмите е 31 януари 2013 година.

Всички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, заснети след 1 януари 2012 година и отговарящи на регламента на конкурса, могат да се включат в състезанието.

Формуляр и условия за участие могат да бъдат намерени на www.siff.bg.

Документите и филмите трябва да бъдат предоставени в срок в офиса на София Филм Фест - 13 етаж на административната сграда на НДК.

За селекцията на 12-те най-добри късометражни филма отговаря специална комисия в състав: Светослав Драганов – режисьор; Петя Александрова – киновед и Неда Морфова – режисьор, носител на наградата в късометражния конкурс Jameson за 2012г.
В началото на февруари ще бъдат обявени 12-те претенденти за голямата награда, а международното жури на 17-ия София Филм Фест ще посочи победителя. Наградата е с обща стойност 7 000 евро и се състои от 1 000 евро парична премия, осигурена от Фондация Роберт Бош, и 6 000 евро в услуги, осигурени от LVT, Камера и Чучков Брадърс, които се получават от режисьора на филма-победител.

Източник: пресофисът на 17-ия СФФКоментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)