Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

КЛИНТ ИСТУУД ЗА НОВИЯ СИ ФИЛМ С МАТ ДЕЙМЪН


16.01.2011  Текст:  Kastel

ПРЕМИЕРА

   

В Ню Йорк се състоя премиерата на новия филм на 80-годишния Клинт Истууд „Светлина в тунела“ (Hereafter) , който ще тръгне и по нашите екрани през април.
Героите в този филм, определян като мистична драма или фентъзи, са: бивш екстрасенс (Мат Деймън), който помага на хората да влизат в контакт с мъртвите, французойка, оцеляла по време на цунами в Индонезия и англичанин, чийто брат-близнак е починал.
Филмът е сниман в Париж, Лондон, Сан Франциско и на Хавайските острови.
Преди прожекцията Клинт Истууд споделя пред кореспондент на британското издание „The Telegraph“:
„Не знаем, какво има след смъртта. Всеки си го представя по своему, докато сам не премине в отвъдното.
Сценарият за „Светлина в тунела“ е написан от британеца Питър Морган, номиниран за „Оскар“ за сценариите на „Кралицата“ (2006) и „Фрост/Никсън” (2008).
„Хареса ми начинът, по който е разказана историята, – подчертава Истууд. – В нея са поставени сериозни дилеми и добре е разкрита дълбочината на случващото се. Допадна ми също, че историите на тримата герои се развиват независимо една от друга и в същото време се оказват свързани“.
Що се отнася до своята режисьорска трактовка, Истууд отбелязва: „За всичко, което правя като режисьор, изхождам от предпочитанията си като актьор“.
Независимо, че е вече на 80 години, Истууд няма намерение да прекратява работата си в киното. „Винаги ме е интересувало защо някои режисьори като Били Уайлдър, спират да снимат на 70, а други, като Джон Хюстън, продължават да създават филми, дори и когато са вече в инвалидна количка. Това е въпрос на възможности в определени периоди от живота. Хората достигат до своя творчески връх на различна възраст. Например португалският режисьор (Мануел де Оливейра) продължава да снима и на 102 години“.Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)