Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ХОНКОНГСКИ ТРИЛЪР ВЛЕЗЕ В ПРОГРАМАТА НА 68-ия ВЕНЕЦИАНСКИ КИНОФЕСТИВАЛ


11.08.2011  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

Организаторите на 68-ия международен кинофестивал във Венеция, който ще се проведе от 31 август до 10 септември, обявиха 22-ото заглавие в основната конкурсна програма, традиционно наричан филм-изненада. Това е хонконгският трилър „Живот без принципи“ (Dyut meng gam) на прочутия режисьор Джони То (Johnnie To).

Не за пръв път се случва филм на Джони То да бъде включен в последния момент в конкурса. През 2007 г. това беше „Безумният детектив“ (San taam), а през 2006-та  хонконгският майстор участва в надпреварата за „Златен лъв“ с „Exiled“ (Fong juk). Извън конкурсната програма бе показан през 2004 г. и неговият „Throw Down“.
этом году, однако, организаторы Но тази година организаторите на фестивала обещават, че наистина в последния момент ще добавят в списъка на претендентите за „Златен лъв“ още един, 23-ти филм.

В „Живот без принципи“ се разказва за касиерка в банка, която става финансов анализатор и подтиква клиентите да извършват рисковани спекулации, мошеник, който работи на борсата и полицейски инспектор, който отчаяно се нуждае от пари. Филмът проследява перипетиите, през които преминават главните герои, опитвайки се да запазят за себе си внезапно попадналите им 5 млн. крадени пари.

Въпреки че е още на 56 години, Джони То вече има зад гърба си 52 филма като режисьор и 64 – като продуцент и си е създал име на един от най-големите майстори на екшъни и трилъри в съвременното кино. Сега ще участва за трети път в основния конкурс на Венецианския фестивал, а в предишни години негови филми са се състезавали за „Златна палма“ в Кан и „Златна мечка“ в Берлин. Печелил е 26 международни награди от различни международни фестивали.
Източник: официалният сайт на 68-ия кинофестивал във ВенецияКоментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)