Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

КЕВИН СМИТ САМ ЩЕ РАЗПРОСТРАНЯВА НОВИЯ СИ ФИЛМ, ОБИКАЛЯЙКИ АМЕРИКА


25.02.2011  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

На провеждащия се в САЩ фестивал на независимото кино „Сънданс“ се състоя премиерата на новия филм на Кевин СмитЧервения щат“ (Red State). След прожекцията създателят на култови комедии, като „Продавачи“ (1994) и „Продавачи 2“ (2006) и „Зак и Мири правят порно“ (2008), обяви официално, че възнамерява сам да разпространява филма си, обикаляйки от град на град из цяла Америка. „Вече знаем, че всеки може да заснеме филм, - заяви той. - Това е известно, защото аз самият съм заснел десет. Сега трябва да се докаже, че всеки може да разпространи филма си. Независимото кино не е умряло. То просто е пораснало“, сподели ексцентричният режисьор.
Разходите за производството на новия му филм са около $4 млн. Според Смит е напълно безсмислено да се харчат още $20 млн. само за рекламна кампания и по тази причина такава просто няма да има. „Да продаваш своя филм е същото като да родиш дете, а после да тръгнеш да търсиш на кого да го продадеш, за да го възпитава“, - убеден е Смит.
„Червения щат“ ще бъде пуснат официално от компанията на Смит „Smodcast Pictures“ на 19 октомври т.г., но преди това от 5 март ще стартира обиколка из страната „Red State USA Tour“, по време на която Кевин Смит се надява да си върне поне половината от разходите за филма. Той лично ще разговаря със собствениците на киносалоните, предлагайки им по-изгодни форми на сътрудничество от големите филмови производители.
Все още не се знае обаче как ще разпространява филма си извън пределите на САЩ.
Любопитно е, че режисьорът отказа да покаже филма си на кинокритиците, поради което на фестивала „Сънданс“ е нямало специална прожекция за пресата. Но въпреки това отделни отзиви вече са се появили тук-там.
Например сайтът Slashfilm пише следното: „Червения щат“ не прилича на нито един от предишните филми на Смит“, „Непрестанен ураган от насилие и религиозен терор“, „Майкъл Паркс в ролята на ужасен лидер на религиозна секта е истинско откровение“, „Това не е просто филм на ужасите, но и смело изявление за религията и правителството“.
Впрочем, според авторите на отзивите в Slashfilm, на места филмът им се е сторил прекалено усложнен, а и Смит явно не се е въздържал и е вмъкнал някои комедийни моменти, които някак противоречат на тона на филма като цяло.
Кевин Смит вече обяви, че следващият му филм – хокейната комедия „Hit Somebody“ ще е последен в кариерата му на режисьор. Занапред той смята да се съсредоточи върху продуцирането и разпространението на филми.
Вижте как Кевин Смит откупува за $20 правата за разпространение на собствения си филм на организирания от самия него търг по време на фестивала "Сънданс":Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

  

ФИЛМИ НА ФОКУС

 

Брошура

Запишете се за нашия ежемесечен Newsletter!

Разпространи съдържание