Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

КАН ПОСВЕТИ СПЕЦИАЛНА ВЕЧЕР НА БЕЛМОНДО, ПРЕДСТАВЯЙКИ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА ЗВЕЗДАТА


18.05.2011  Текст:  Kastel

64 кинофестивал в Кан

   

78-годишният Жан-Пол Белмондо премина по червения килим в Кан, за да присъства на премиерата на документалния филм „Belmondo, itinéraire…“ (Пътят на Белмондо), посветен на неговата блестяща кариера в киното. Макар и възстановен след инсулта отпреди няколко години, той се придвижваше с бастун, подкрепян от ослепителната си приятелка Барбара Гандолфи - бивш модел на „Плейбой“.

От много отдавна мечтаем да видим господин Белмондо на червения килим“, заявиха организаторите на 64-ия кинофестивал в Кан. И има защо, тъй като прочутият актьор не е стъпвал там от 37 години.

Но ето, че премиерата на документалната лента за него, се превърна в добър повод за появата му отново в Кан след толкова много време. 
Малко преди прожекцията фестивалният директор Жил Жакоб връчи на Жан-Пол Белмондо почетна "Златна палма" за цялостното му творчество.

Филмът, който е в центъра на честването на големия актьор в Кан, е създаден от Венсан Перо (Vincent Perrot) и Джеф Доменек (Jeff Domenech), благодарение на една случайна среща.
Веднъж собственикът на ресторант Джеф Доменек, попада заедно със свои приятели, колекционери на автографи, на фестивала в Монте Карло, където среща човека, променил завинаги живота му - известният режисьор Жорж Лотнер (Georges Lautner). Благодарение на него се запознава със своя кумир Жан-Пол Белмондо, с когото с времето стават добри приятели. Имено Доменек успява да убеди актьора, да се съгласи за заснемането на документален филм, посветен на своята кинокариера – предложение, което до този момент Белмондо винаги отклонявал.
С режисурата се заема Венсан Перо, водещ в телевизия RTL и автор на няколко документални филми и книги, посветени на киното. Джеф Доменек и Венсан Перо написват сценария за „Belmondo, itinéraire“ – пълнометражен, 85-минутен филм за френската кинозвезда. Той е изграден от фрагменти, илюстриращи най-известните роли на Белмондо, интервюта с негови колеги-актьори от по-старото и по-новото поколение във френското кино плюс коментар, озвучен от Жан Дюжарден.
Повече за пътя на любимия на няколко поколения актьор може да прочетете тук

Източник: официалният сайт на 64-ия кинофестивал в Кан.Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)