Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ИЗЛИЗА РЕЖИСЬОРСКАТА ВЕРСИЯ НА "СИЯНИЕТО" С ДЖАК НИКЪЛСЪН


20.09.2011  Текст:  Kastel

ПРЕМИЕРА

   

В края на октомври излиза режисьорската версия на „Сиянието“ (The Shining) - мистериозният филм на Стенли Кубрик, за който неотдавна „Другото кино“ публикува любопитни подробности. Филмът ще бъде разпространен по кината в Ню Йорк, където още на 22 септември ще бъде специално представен в „Dryden Theatre“.
Огромният интерес, който събитието предизвиква, се обяснява с това, че поклонниците на Стенли Кубрик и Джак Никълсън ще могат да видят не само отделни кадри, които не са влезли в добре познатия им филм, но и оригиналният му финал.

Трилърът „Сиянието“, който е заснет през 1980 г. по мотиви от едноименния роман на Стивън Кинг, се смята за ненадмината класика в жанра. Преди две години той оглави и класацията на най-страшните филми на всички времена, изготвена от сайта Totalscifionline.com в навечерието на празника Хелоуин.
Реализиран за около $19 млн., навремето той донесе приходи в размер на $45 млн. и се нареди сред най-доходоносните екранизации по Стивън Кинг в историята на киното.

Освен Джак Никълсън, във филма участват още Шели Дювал, Дани Лойд, Бари Нелсън и Скатмън Кротърс (Scatman Crothers), който е отличен от американската Академия за научна фантастика, фентъзи и филми на ужаса с наградата „Сатурн“ за най-добро изпълнение на поддържаща мъжка роля.
Източник: Collider.comКоментари (1)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)