Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ФРАНКО НЕРО ПОЛУЧИ НАГРАДАТА НА СОФИЯ ЗА ПРИНОСА СИ В КИНОИЗКУСТВОТО


10.03.2015  Текст:  Kastel

19 София Филм Фест

   

След награждаването на Иван Иванов с наградата на Столична община за приноса му в киноизкуството, дойде ред и на големия италиански актьор Франко Неро да бъде удостоен с почетния приз.
Това се случи снощи в кино „Люмиер“ преди прожекцията на филма с негово участие „Джанго“ (1966) в рамките на 19-ия международен София Филм Фест. Почетното отличие му бе връчено от Йорданка Фандъкова, кмет на София.
Франко Неро е специален гост на 19-ия София филм Фест и за световната премиера на филма с негово участие „Децата на Маам” (2014) на режисьора Паоло Консорти, която е насрочена за тази вечер от 20.30 часа отново в кино „Люмиер“. За това събитие в България пристигат още изпълнителят на главната роля – актьорът Лука Лионело (изиграл Юда в „Страстите Христови” на Мел Гибсън), режисьорът Паоло Консорти и продуцентът Джузепе Лепоре.
Освен това, на 8 и 9 март в рамките на Балканския конкурс бе показан новият филм на прочутата босненска режисьорка Ясмила Збанич „Островът на любовка“, в който Франко Неро изпълнява епизодична роля.
Източници: БЛИЦ, 19 СФФ
 

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)