Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ФИЛМЪТ "ИЗТОЧНИ ПИЕСИ" СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА НА КИНОФЕСТИВАЛА В ТОКИО


25.10.2009  Текст:  Kastel

награди

   


Камен Калев (режисьор и съпродуцент) и Стефан Пирьов (съпродуцент) позират с наградата от 22-ия кинофестивал в Токио

Поредно голямо международно признание получи дебютният филм на Камен Калев „ИЗТОЧНИ ПИЕСИ”. На завършилия 22-ри кинофестивал в Токио той спечели Главната награда "Сакура гран-при", за която претендираха 15 филма, селекционирани от близо 800 заглавия от 81 страни на света. Впечатляващ успех за нашия млад режисьор! Само преди няколко дни той триумфира и на 25-ия Варшавски кинофестивал, където си подели наградата за най-добър филм в конкурса за първа и втора творба на режисьори от цял свят с израелския “СЕДЕМ МИНУТИ НА НЕБЕТО”.
Пристижното си отличие в Токио Камен Калев получи лично от ръцете на един от най-големите кинорежисьори в света - мексиканеца Алехандро Гонсалес Иняриту, който бе председател на международното жури.
Освен с наградата "Сакура гран-при" за филма си "Източни пиеси" Камен Калев бе отличен и с персоналния приз за най-добър режисьор! А за най-добър актьор бе обявен изпълнителят на главната роля във филма - Христо Христов-Ицо, който за съжаление не можа да доживее, за да се порадва на това високо признание...

Вижте церемонията по награждаването.
 

 

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)