Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ФИЛМИТЕ С НАД $1 МЛРД. ПРИХОДИ


04.09.2011  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

Колкото и да си говорим за ДРУГОТО КИНО, хората по света масово гледат холивудските блокбастъри и като че ли тази тенденция се засилва още повече напоследък. През това лято броят на филмите, които са донесли над $1 млрд. приходи, достигна 10. Най-новият член на този своеобразен „клуб на милиардерите“ стана блокбастърът „Трансформърс 3“ (Transformers: The Dark of the Moon), преодолял заветната граница преди месец - на 2 август 2011 г.
И у нас този фантастичен екшън е в челото на класацията по приходи с 1 079 601 лв. (115 985 зрители). Филмът на Майкъл Бей е първият от трилогията, донесъл над $1 милиард. Това е най-голямото постижение в историята на компанията Paramount.
Любопитно е, че само през това лято „милиардерският клуб“ се увеличи с нови три члена.
Още на 30 юли към него се присъедини „Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2“ - последният филм от поредицата, събрал $1 млрд. само за две седмици след премиерата си. Към момента приходите му са още повече. У нас са го гледали 78 868 зрители, които са платили за билети 768 895 лв.
Касовият рекордьор за България това лято е „Карибски пирати: В непознати води“, който е донесъл 2 062 096 лв. от посещенията на 219 333 зрители. Приходите от световното му разпространение са $1,039 млрд. Вярно е, че критиката почти навсякъде буквално го разгроми, но публиката, която просто обожава Джони Деп, не й обърна никакво внимание и масово се тълпеше да види новите му приключения.
Нещо подобно се случи и миналата година с „Алиса в страната на чудесата“ на Тим Бъртън, който въпреки че бе оплют от критиците, донесе $1,02 млрд. Въобще името Джони Деп в днешно време е може би най-сигурната гаранция за касов успех. От десетте филма, донесли над $1 милиард приходи, три са с негово участие – „Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца“, „Алиса в страната на чудесата“ и „Карибски пирати: В непознати води“.
Четири продукции от милиардерската десятка пък са създадени от компанията Disney. Сред режисьорите безусловен шампион е Джеймс Камерън, заснел двата най-доходоносни филма в класацията: „Аватар“ ($2,8 млрд) и „Титаник“ ($1,8 млрд).
Впрочем вижте класацията на филмите, които са успели да примамят най-много зрители в киносалоните и преценете сами дали и вие не сте дали своята лепта за обогатяването на холивудските магнати!Коментари (2)


      

Други 

Подобни публикации