Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ФИЛМ С РИВЪР ФИНИКС ЩЕ ИЗЛЕЗЕ 18 г. СЛЕД СМЪРТТА МУ


21.10.2011  Текст:  Kastel

Гюс Ван Сант

   

Филмът „Лоша кръв“ (Dark Blood), в който Ривър Финикс изпълнява последната роля в своята кратка кариера, ще бъде завършен 18 години след смъртта на актьора, съобщи The Hollywood Reporter.
Холандският режисьор Джордж Слуизър твърдо е решил да пусне филма, който снимаше през 1993 година, когато 23-годишният тогава Ривър почина от свърх доза наркотици пред The Viper Room -клуба на Джони Деп в Лос Анджелис.
Формално работата над филма тогава не е била завършена, а Слуизър предпочел да непоказва никому заснетото преди смъртта на Фивър Финикс, защото се страхувал, че материалът може да бъде унищожен.
Сега режисьорът се е заел с премонтирането на филма. Освен това възнамерява да запише допълнителни реплики, които произнася персонажът на Ривър. Той ще говори с гласа на Хоакин Финикс – известна холивудска звезда и брат на рано починалия актьор. Според думите на Слуизър, гласовете на двамата братя много си приличали.
Главният герой в „Лоша кръв“ е млад вдовец, водещ отшелнически начин на живот на полигон за ядрени изпитания. Недалече от неговото жилище попада в авария семейна двойка (ролите изпълняват Джонатан Прайс и Джуди Дейвис), с която персонажът на Финикс завързва отношения.
Предполага се, че завършеният филм ще излезе догодина, но най-вероятно под друго заглавие.

През своята кратка кариера Ривър Феникс (River Phoenix), който на 23 август би навършил 41 години, успява да се снима само в няколко филма, но независимо от това в началото на 90-те години на миналия век се бе превърнал в киноикона подобно на Джеймс Дийн през 50-те години.

Едва 12-годишен се появява за пръв път на екрана в популярния телевизионен мюзикъл-уестърн „Седем невести за седем братя” (1982), а на 14 години изпълняват заедно с Итън Хоук главните роли в тинейджърската фантастична комедия „Изследователи” (Explorers, 1985), на режисьора Джо Данте.
Много голям успех има и друг приключенски филм за тинейджъри с негово участие - „Бъди до мен” (Stand by Me, 1986) на режисьора Роб Райнър.

Още същата година големият австралийски режисьор Питър Уиър му поверява една от главните роли (заедно с Харисън Форд и Хелън Мирън) във филма си „Брегът на комарите” (The Mosquito Coast). Интересът на големите майстори към младия талант продължава и през 1989 г. самият Стивън Спилбърг избира Ривър Финикс за ролята на младия Индиана Джоунс в своя блокбастър „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход”.

Година преди това младата звезда играе блестящо във филма на Сидни Люмет „Running on Empty”, за което е номиниран за „Оскар” за най-добър актьор в поддържаща роля. В този филм той изпълнява ролята на талантлив млад пианист, който стада от това, че неговите родители са принудени непрестанно да променят своето местожителство, заради политическото си минало.

Също с автобиографичен подтекст е и ролята на кънтри певец, която Ривър Финикс изпълнява в симпатичната младежка мелодрама „The Thing Called Love” (1993).

Но за истински култово е смятано неговото превъплъщение в хомосексуален, зависим от наркотиците странник от филма на Гюс ван Сант „Моят личен Айдахо” (My Own Private Idaho, 1991). За него Финикс е отличен със специална награда на кинофестивала във Венеция. Отлична роля във филма прави и Киану Рийвс, който е бил най-близкият приятел на Ривър.

В годината на своята смърт (1993) Ривър Финикс изиграва епизодична роля в още един филм на Гюс ван Сант „Even Cowgirls Get the Blues”, в който се появява също и неговата сестра Рейн Финикс, а в главните роли са Ума Търман, Киану Рийвс, Джон Хърт и др.
Източник: Hollywood reporter

 

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)