Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ФИЛМ НА ДЖОРДЖ КЛУНИ ЩЕ ОТКРИЕ 68-ия КИНОФЕСТИВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ


28.06.2011  Текст:  Kastel

Джордж Клуни

   

Предстоящият 68-и международен кинофестивал във Венеция ще бъде открит на 31 август с премиера на американския филм „Мартенските иди“ (The Ides of March) – четвърти режисьорски опит на Джордж Клуни, който е още съавтор на сценария и изпълнител на една от главните роли.

Във филма, който е включен в конкурсната програма на фестивала, участват още Райън Гослинг, Евън Рейчъл Ууд, Филип Сиймур Хофман, Пол Джамати, Мариса Томей, Джефри Райт и др.
Джордж Клуни е написал сценария съвместно с Грант Хеслов и Бо Уилимън, въз основа на пиесата на последния „Farragut North“.

"Мартенските иди" се фокусира върху изборите за кандидат за президент от Демократическата партия в Охайо. Главният герой е Стивън (актьорът Райън Гослинг), млад и амбициозен прессекретар, успял да изгради впечатляваща за годините си кариера в американската политика. Но когато се присъединява към екипа на един от най-популярните кандидат-президенти (Джордж Клуни), той става свидетел на задкулисни интриги и заговори с каквито не се е сблъсквал преди.

Сред изпълнителните продуценти на „Мартенските иди“ личат имената на холивудските звезди Леонардо Ди Каприо, Филип Сеймур Хофман, Пол Джамати, Мариса Томей и др.
Източник: Cineuropa.

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)