Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ФЕЙ ДЪНАУЕЙ Е НА ОФИЦИАЛНИЯ ПЛАКАТ ЗА 64-ия КИНОФЕСТИВАЛ В КАН


05.04.2011  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

Остава малко повече от месец до началото на 64-ия международен кинофестивал в Кан – най-големият форум на киното в света. Тази година на официалния плакат е снимката на холивудската актриса Фей Дънауей (Faye Dunaway), направена през 1970 година от американския фотограф Джери Шацбърг (Jerry Schatzberg).
Впоследствие той се прославя като режисьор на филми, като „Паника в Нидъл Парк“ (с Ал Пачино) и „Плашилото“ (с Ал Пачино и Джин Хекмън), с който печели „Златна палма“ в Кан през 1973 г.
Но преди да пробие в киното Джери Шацбърг се прочува със своите фотографии на знаменитости. Сред тях се откроява серията снимки на Боб Дилън, правени през 60-те години. Портретът на певеца е публикуван върху обложката на знаменития му албум Blonde on Blonde.
В началото на 70-те години Шацбърг дебютира като кинорежисьор със „Загадката на незаконороденото“ (Puzzle of a Downfall Child, 1970), открояващ се с високия си професионализъм, което е необичайно за начинаещ в киното. В следващите два филма („Паника в Нидъл Парк“ и „Плашилото“) се утвърждава младият Ал Пачино.
Филмът „Загадката на незаконороденото“ с Фей Дънауей в главната роля, неотдавна е възстановен от холивудкото студио Universal. Негово реставрирано копие ще бъде представено в рамките на предстоящия кинофестивал в Кан в присъствието на Шацбърг и Дънауей, а от есента ще филмът ще излезе повторно в разпространителската киномрежа на Франция.
Източник: Официалният сайт на 64-ия кинофестивал в Кан
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)