Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/FAITH, LOVE AND WHISKEY

   

FAITH, LOVE AND WHISKEY
ВЯРА, ЛЮБОВ + УИСКИ

Мeджик шоп, с подкрепата на НФЦ

България, 2012, 75 мин.

реж.: Кристина Николова

В ролите: Яна Стояновска, Валери Йорданов, Явор Бахаров, Лидия Инджова

Жанр: драма

Официален сайт:
https://www.facebook.com/pages/Faith-Love-and-Whiskey/229889007085671

Премиера на: 01.11.2013

Анотация

Кристина Николова написва сценария за своя пълнометражен режисьорски дебют в игралното кино съвместно с американския си приятел Пол Далио. За пръв път идеята за „Вяра, любов и уиски“ й хрумва, след като научава от списание „Икономист” за международна класация, според която българите са сред най-нещастните хора в света. Чрез образа на главната героиня Нели (македонската актриса Яна Стояновска) от филма, изграден в голяма степен въз основа на личните й преживявания, тя отразява душевния смут на хиляди български емигранти, опитващи се по време на летните си ваканции в родината да удавят в диви алкохолни купони тежката криза на идентичност, съпътстваща вземането на трудни и нерядко съдбоносни решения за бъдещето им.
Още с встъпителните си кадри филмът подсказва за намерението на своите създатели да разкрият сложната природа на живота и любовта, разказвайки ни горчивата приказка за себеоткриването, която е може би най-драматична през годините на съзряване. Неговите герои са далеч от съвършенството - и като визия и като начин на изказ, но техните честни и не дотам перфектни (в актьорско отношение) изпълнения вероятно ще се запечатат задълго в съзнанието на зрителите.

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ:

Сламданс'2012 – Награда „Kodak Vision” за най-добър оператор; Далас'2012  – Голямата награда на журито за игрален филм; Лос Анджелис'2012 - Награда за най-
добър дебют; Монс'2012 - награда за най-добър режисьорски дебют и др.

 

 

 

 

 

 


     

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)