Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ДЖОНИ ДЕП СИ СМЕНЯ ВЪНШНОСТТА ЗА ПОРЕДНАТА РОЛЯ НА ГАНГСТЕР


05.07.2014  Текст:  Красимир Кастелов

Бари Левинсън

   

„Черна меса“ (Black Mass) е заглавието на най-новия филм с участието на Джони Деп, който се снима в момента в Бостън. Интересът ми към тази продукция, която не е независима, е породен от надеждата, че може би най-после от доста време насам този актьор ще се появи в роля, отговаряща на огромния му талант. Реализацията на проекта бе спряна преди година, заради оттеглянето на звездата, а впоследствие и на режисьора Бари Левинсън („Рейнман“, „Слипърс“, „Дони Браско“, „Да разлаем кучетата“ и др.).
Впоследствие продуцентите от Warner Bros. и Cross Creek Pictures се довериха на 44-годишния Скот Купър („Лудо сърце“ и „Вън от пещта“), който се зае с режисурата на биографичната гангстерска драма, последяваща живота на известния мафиот и таен информатор на ФБР Джеймс „Уайти“ Бълджър.

Сюжетът на филма е основан върху биографичната книга на Дик Лер и Джерард О'Нийл „Черна меса: Уайти Бълджър, ФБР и сделката с дявола“ (Black Mass: Whitey Bulger, the FBI, and a Devil's Deal), издадена в САЩ през 2012 г. В нея подробно е описан животът на Бълджър, който през 80-те години на миналия век е ръководил гангстерска групировка в Бостън и е осъден за своите престъпни деяния едва миналата година. В момента е 84-годишен.

За Джони Деп, който пресъздава на екрана образа на прочутия гангстер, това ще бъде трети филм, в който играе роля на реално съществуващ човек, свързан с престъпния свят (предишните бяха „Дони Браско“ на Бари Левинсън и „Обществени врагове“ на Майкъл Ман). Негов партньор в „Черна меса“ ще бъде новоизгряващата международна звезда Бенедикт Къмбърбач („Шерлок“, „Петата власт“ и др.), който се превъплъщава в образа на брата на Уайти – Бил Бълджър. Доскоро за тази роля бе спряган Гай Пиърс. Останалите имена в звездния кастинг на филма са Сиена Милър, Кевин Бейкън, Джоел Едгъртън, Джуно Темпъл, Дакота Джонсън и др.

Малко преди да започнат снимките в Бостън, Джони Деп споделя, че неговият екранен герой (Уайти Бълджър) е страхотен персонаж, който се различава от всички, които е играл до момента. „Това не е първия ми филм от този жанр, но в много отношения е съвсем ново изживяване за мен и мисля, че зрителите ще бъдат много изненадани, когато видят финалния резултат“, - заявява актьорът, когото отдавна не сме виждали в роля, съответстваща на неговия огромен талант. Според него, сценарият на филма, написан от самия режисьор, е един от най-добрите, които някога е чел.

Сюжетът на “Черна маса” се фокусира върху действията на мафиота от Южен Бостън Уайти Бълджър, който е брат на щатски сенатор и когото много местни жители смятат за защитник на бедните и онеправдани хора.
През 70-те и 80-те години Бълджър е бил една от основните фигури в подземния свят на града и за да се справи с конкурентно мафиотско семейство се съгласява да стане информатор на ФБР. С това обаче не слага край на криминалната си дейност и в продължение на повече от 10 години е сред най-издирваните престъпници.

„Черна меса“ разполага с бюджет от $35 милиона, а световната му премиера е насрочена за 18 септември 2015-та година (най-вероятно по време на международния кинофестивал в Торонто).

Източници: kino-teatr.ru, cinefish.bgimdb.com
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)