Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ДЖОНИ ДЕП И „КАРИБСКИ ПИРАТИ: В НЕПОЗНАТИ ВОДИ“


16.05.2011  Текст:  Kastel

64 кинофестивал в Кан

   

В рамките на 64-ия кинофестивал в Кан бе представена извън конкурса четвъртата част на холивудския блокбастър, озаглавена „Карибски пирати: В непознати води“, който излиза и у нас от 20 май.

Едва ли някой се съмнява в зрителския успех и на този филм от поредицата — не се знае само с колко ще излезе на печалба холивудското студио Walt Disney Pictures, изразходвало за създаването му повече от $200 млн. Общите производствени разходи за предишните три филма са $665 млн., но приходите - $2,68 млрд.

Само хонорарите, получени досега от Джони Деп, който изпълнява главната роля на Джак Спароу, възлизат на $50 млн. А за „Карибски пирати: В непознати води“ възнаграждението на звездата е $35 млн, което го прави най-високоплатения актьор в Холивуд.

Продуцентът на продукцията Джери Брукхаймър също редовно заема едно от челните места в класациите на най-високоплатените хора в Холивуд. По данни на Forbes, неговите средногодишни приходи се равняват на $100-120 млн. и немалка част от тях се пада на отчисленията, които получава от печалбите на „Карибски пирати“.

Привързаността на шефовете на Disney и лично на Брукхаймър към снимките в естествени условия пред тези в павилион и пред компютърната графика им излиза доста солено, но пък си струва, защото резултатът изглежда великолепно на екрана. Четвъртата част е заснета в дигитален 3D формат и е първият изцяло игрален филм в натура, заснет с Red 3D камери, което гарантира повече приходи, заради по-високите цени на билетите.

                                          ДЖОНИ ДЕП: „СТРАХ МЕ Е ОТ КРИТИЦИТЕ“
Джони Деп, Джери Брукхаймър, режисьорът Роб Маршал, който пое щафетата от Гор Вербински и останалите главни действащи лица от екипа на „Карибски пирати: В непознати води“ пристигнаха в Кан, за да участват в представянето на филма.
„Аз изградих своята кариера върху провали, — заяви Деп, отговаряйки на въпроса, защо продължава да играе отново и отново Джак Спароу. — В продължение на 20 години се снимах във филми, повечето от които са смятани за провали. И после два проекта станаха популярни. Въобще, моят живот в киното е доста странен. Например, излиза филмът и продуцентът, с когото не си общувал петнайсет години, звъни и пита: „Всичко наред ли е?“ А после новият ти филм се проваля и телефонът отново мълчи“.

 „Много е хубаво, че отново се снимах с Кийт Ричардс. По време на снимките деляхме общ фургон. Мога да напиша книга за това“, - шегува се звездата, която според слуховете има доста голяма намеса в създаването на сценария на четвъртия филм. Дали е за добро или за лошо — решават зрителите.

Всеки път след излизането на поредната част на „Карибски пирати“ питат Джони Деп дали ще продължи да участва и в следващите епизоди. А той отговаря: „Дотогава, докато на хората им е интересно, ще играя Джак Спароу. Възможностите пред този персонаж са безгранични“.

Запитан какво мисли за отношението на критиката в Кан, на която явно не й е харесала четвъртата част на „Карибски пирати“, Деп отговаря леко ехидно: „Винаги съм се страхувал от критиците. Те ме плашат. Именно затова пристигнахме в Кан“.

Източник: официалният сайт на 64-ия кинофестивал в КанКоментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)