Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

"ДРУГОТО КИНО" НАВЪРШИ ГОДИНКА!


31.12.2011  Текст:  Красимир Кастелов

другото кино

   

Сайтът „Другото кино“ навърши годинка. И макар да е още прохождащ, той се радва на немалко ревностни почитатели, на които искрено благодаря.
Скъпи приятели, уверявам ви, че сайтът съществува благодарение на вас. Както и другото кино по света го има, благодарение на интереса към него, който не намалява, въпреки тоталното облъчване с пуканково кино.
Този сайт бе създаден, за да отговори на потребностите на малкото истински синефили от повече информация за некомерсиалните, високохудожествени филми, които излизат по света (и много по-рядко у нас), но остават незабелязани. Бях обещал още, че специално място в него ще бъде отделено на историята на киното и по-специално на необикновените личности, създали шедьоврите, с които днес се гордее седмото изкуство.
Мисля, че удържах на обещанието си. Ще се опитам и занапред да остана верен на думите си.
Разчитам и на вашето сътрудничество, приятели. Очаквам повече аргументирани коментари, които да предизвикват спорове, защото както знаем в тях се ражда истината.
Да си пожелаем още по-хубаво кино през Новата година. Според мен, не можем да се оплачем от 2011-та. Имаше немалко хубави филми, повечето от които гледахме, благодарение на Интернет, уви. Но няма как, ако разчитаме на родното разпространение, може никога да не ги видим.
Американското сп. „Тайм“ определи събирателния образ на „протестиращия“ в света за своята личност на 2011-та година, изтъквайки промяната, предизвикана от уличните демонстрации от арабските страни до Ню Йорк. Ето защо ми се иска да ви припомня публикацията в сайта, посветена на КИНОТО НА ПРОТЕСТА. Защото е крайно време и ние българите да се възмутим!
Наздраве и до нови срещи през 2012 година!Коментари (3)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)