Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ДОРОТЕЯ ДРУМЕВА СПЕЧЕЛИ ПЪРВА НАГРАДА ЗА КЪСОМЕТРАЖНО КИНО ОТ ФЕСТИВАЛА В КАН


21.05.2011  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

Германският късометражен филм „Писмото“ (Der Brief) на българката Доротея Друмева, която е възпитаничка на Германската кино- и телевизионна академия, спечели първа награда в конкурса на Cinéfondation – фондацията към фестивала в Кан, подпомагаща млади таланти.

В съревнованието се състезаваха 16 филма на студенти от филмови училища в Азия, Америкя и Европа, селектирани измежду от общо 1600 заглавия.
„Силно бяхме впечатлени от филма. Колебаехме се между първото и второто място. В крайна сметка му присъдихме първа награда”, заяви председателят на журито Мишел Гондри.
На тържествената церемония в зала „Бунюел“, международното жури връчи също и втора награда за филма „Драри“ на Камал Лазрак – студент от La fémis, Франция. Третата награда бе дадена на корейския студент Сон Тай-гюм от университета Чун-Ан в Южная Корея за филма му „Нощен полет“.
Наградата, която получи българката Доротея Друмева има и парично изражение от 15 000 евро, а съответно втората и третата награди се равняват на 11 250 евро и 7 500 евро.
Източник: Movie On

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)