Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/ДОКАТО АЯ СПЕШЕ

   

ДОКАТО АЯ СПЕШЕ
ДОКАТО АЯ СПЕШЕ

Филмарк, Аудиовидео Орфей, Меджик шоп, Филмсаунд, Булфилм, КТ Филм и Медия, НФЦ, Артин Вижън

България, 2015, 88 мин.

реж.: Цветодар Марков

В ролите: Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Георги Кадурин, Стефан Мавродиев, Ирини Жамбонас, танка Калчева, Емил Емилов, Ая Мутафчиева

Жанр: драма

Официален сайт:


Премиера на: 07.10.2015

Анотация

Вторият игрален филм на режисьора Цветодар Марков е камерна драма за нелеката съдба на артиста в днешното меркантилно време.
В центъра на историята е Асен (Стефан Денолюбов), талантлив актьор, чиято мечта е да изиграе на сцената Вуйчо Ваньо. Проектът вече е в ход и той няма търпение най-после да осъществи бленуваната роля. След поредното успешно представление на "Ричард III", докато разговаря с колегите си в гримьорната, е повикан при директора. И тук светът се срутва пред очите му, когато разбира, че не само шекспировата пиеса ще бъде свалена от репертоара, но и Вуйчо Ваньо ще се играе от актьор, познат от телевизията.
Някои критици определят лентата като метафора на българските несполуки, а други - като филм за любовта към театъра и към близките. За разлика от другите български продукции през 2015 г., които показват тоталния разпад на семейството, тук главният герой намира своето убежище именно сред любимите си същества. И неслучайно когато видиш една от най-вълнуващите сцени между двамата съпрузи - Мила, която си тръгва ядосана от театъра със заспалото на ръцете й дете, а Асен ляга на капака на колата и прави сърце на стъклото, разбираш, че каквото и да се случи до финала, героят ще бъде спасен."
(по материал на Зорница Кънчева за сайта formalno.com)

"Ролята е писана по Стефан Денолюбов, сега в пика на актьорското си можене ("Урок", "Слава"), донесло му "Златна роза". Типажът е събирателен за изгубеното в прехода поколение на неприспобилите се и лесно ранимите ("умните и красивите" в лексиката на причинителите)."
                                                                                                          Янко Терзиев, в. Капитал
 

Награди и номинации:

  • Награда за най-добра мъжка роля на Стефан Денолюбов от 33-ия фестивал на българския игрален филм във Варна

 

 
 


      

Други 

Подобни публикации