Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ДЕСЕТТЕ НАЙ-ДОБРИ НЕЗАВИСИМИ ФИЛМА ПРЕЗ ПЪРВОТО ПОЛУГОДИЕ НА 2011


06.07.2011  Текст:  Kastel

топ 10

   

Сайтът IndieWIRE, специализиран в отразяването на независимото кино, публикува класация на най-добрите инди-филми през първото полугодие на 2011 г.  Тя е формирана въз основа на рецензиите на повече от сто кинокритици. Не е изненадващо, че в нея са попаднали предимно заглавия, участвали във фестивала „Сънданс“, който е най-големият форум на независимото кино в света. В списъка са намерили място и филми, представени на фестивалите в Кан, Берлин, Торонто, а също така и в Ню Йорк (Tribeca).
Нито един от тези филми, за съжаление, не е закупен за разпространение у нас.
Единствената надежда да видим някой от тях на голям екран е предстоящата Киномания през есента или следващото издание на София Филм Фест през март 2012 г. Междувременно ще трябва да се задоволим с копия, изтеглени от Интернет.

1. "Звукът на моя глас" (Sound of My Voice), реж. Зал Бетманглиджи (САЩ)

2. "Марта, Марси, Мей, Марлин" (Martha Marcy May Marlene) - реж. Т. Шон Даркин, отличен с награда за режисура на фестивала "Сънданс'2011

3. "Уикенд" (Weekend), реж. Андрю Хей (Великобритания)

4. "Пария" (Pariah), реж. Ди Риис (САЩ)

5. "Студено време" (Cold Weather), реж. Аарон Кац (САЩ)

6. "Като ненормален" (Like Crazy), реж. Дрейк Доремус - филмът спечели Голямата награда на журито в конкурса за игрални филми на САЩ на 27-ия кинофестивал "Сънданс"

7. "Обходът Мик" (Meek’s Cutoff), реж. Кели Рейхардт (САЩ)

8. "Тери" (Terri), реж. Азазел Джейкъбс (САЩ)

9. "Подводница" (Submarine), реж. Ричард Айоейд (Великобритания, САЩ)

10. "Укрий се" (Take Shelter), реж. Джеф Никълс (САЩ) - филмът е отличен с Гран При от Седмицата на критиката на последния кинофестивал в Кан

Източник: IndieWIRE
 

 

 

 

 

 

 Коментари (1)


      

Други 

Подобни публикации