Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ДАНИ БОЙЛ ЗАПОЧНА ДА СНИМА ФИЛМА ЗА СТИВ ДЖОБС


28.01.2015  Текст:  Kastel

американско кино

   

Многострадалният проект на прочутия американски продуцент Скот Рудин по книгата на Уолтър Айзъксън (Walter Isaacson) за живота на основателя на Apple Стив Джобс най-накрая започна да се осъществява на практика. Вчера в Сан Франциско са стартирали снимките на дългоочаквания филм, в който главната роля е поверена на Майкъл Фасбендър, а с режисурата се е заел Дани Бойл.

Перипетиите около екранизацията на текста на Уолтър Айзъксън биха могли да станат основа за отделен филм. След написването на сценария от носителя на „Оскар“ Аарън Соркин проектът е трябвало да бъде реализиран от холивудската студия Sony Pictures. В този момент на Скот Рудин страшно му се иска режисьор да бъде Дейвид Финчър, който пък държи да види на екрана Крисчън Бейл в ролята на Джобс. Но в крайна сметка Финчър не успява да намери време за този проект. Междувременно студията започва да ухажва Леонардо Ди Каприо за главната роля, но той бързо се отказва. После отново излиза на преден план Крисчън Бейл, но се оказва и че той не може да си позволи участие в снимките, поради претоварения си график.
Майкъл Фасбендър е определен за главната роля, едва след като с проекта се заема режисьорът Дани Бойл. Междувременно Sony се оттегля, но Скот Рудин успява да получи съгласието на друга от големите холивудски студии, а именно Universal.

Останалите роли в бъдещия филм за Стив Джобс са разпределени по следния начин: Сет Роугън ще играе Стив Возняк, Кейт Уинслет — бившия маркетолог на Macintosh Джоан Хофман, Джеф Даниълс — бившия шеф на Apple Джон Скъли, Катрин Уодърстън е определена за ролята на бившата съпруга на Стив, художничката Крисан Бренан, а Майкъл Стулбарг ще се превъплъти в Анди Хърцфилд, учен и изобретател, който бил част от групата, разработила оригиналния компютър Apple Macintosh през 80-те години на миналия век. Освен това роли във филма ще имат още Сара Снук, Адам Шапиро, Том О'Райли и др. Макензи Мос (Makenzie Moss), Рипли Собо (Ripley Sobo) и Пърл Хени-Жардин (Perla Haney-Jardine) пък ще представят на екрана дъщерята на Джобс, Лиза, през различни моменти от живота й - от 5 до 19 г.).
Източник: slashfilm.comКоментари (0)


      

Други 

Подобни публикации