Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

БРАД ПИТ НА 50 ГОДИНИ


19.12.2013  Текст:  Красимир Кастелов

Терънс Малик

   

Брад Пит навърши 50 години (роден е на 18 декември 1963) и още всичко пред него тепърва предстои. Защото, колкото и да не ни се вярва, все още този красив, известен и суперталантлив актьор не е държал в ръцете си най-ценната за един американски актьор награда – „Оскар”.

Разбира се, ако погледне към сегашния си звезден статут от гледната точка на неизвестния Уилям Брадли (неговото истинско име), на когото се е налагало да пренася мебели, да бъде шофьор или пък преоблечен като гигантско пиле да възхвалява с пълен глас ресторанта „El Pollo Loco”, навярно би имал всички основания да заяви, че е успял. А и малко ли е да си актьорът, който е не само „най-секси мъж на планетата”, но и съпруг на „най-секси майката в Холивуд” и най-бляскавата звезда сред всички актриси – Анджелина Джоли.
Засега Брад Пит се е съсредоточил изцяло върху актьорската си професия и сериозните му ангажименти са толкова обещаващи, че едва ли ще е изненада за някого, ако един ден  го видим с „Оскар”-а в ръце. 
Въпреки очакванията обаче, това не се случи след превъзходните му изпълнения през 2011 година в „Дървото на живота” и „Кешбол”. Но екранното му присъствие бе запомнящо се и през отиващата си година, макар че се появи само веднъж в главна роля - („Z-та Световна война”) и два пъти в поддържащи („Съветникът” и „12 години в робство”. Но това се оказа недостатъчно, за да се нареди за шести път в своята кариера сред номинираните за „Златен глобус” - наградата, която е печелил веднъж за ролята си във филма „12 маймуни”.
При това положение е много малка вероятността да получи номинация за „Оскар”, но все пак не е изключено да попадне сред претендентите за отличието в категорията „най-добър актьор в поддържаща роля” за участията си в „Съветникът” или „12 години в робство”. 

Любопитно е сравнението между Брад Пит и неговият връстник Джони Деп. И двамата са първокласни холивудски звезди с по три актьорски номинации за „Оскар” досега, на които със сигурност принадлежи бъдещето. Важното е, че продължават със същия ентусиазъм да се превъплъщават в най-разнообразни персонажи. Като че ли напоследък Брад Пит е по-придирчив, избирайки по-внимателно ролите си, докато на Джони Деп му е трудно да устоява на астрономическите хонорари, които му плащат, за да се снима в блокбъстъри като „Карибски пирати” и „Самотният рейнджър”.

Странно е обаче, че Пит твърди следното: „Обичам киното, а не актьорството. Харесва ми да гледам филми, истории, които ми позволяват да бъда част от целия този процес. Но не мога да кажа, че толкова много ми харесва актьорската професия…”

Любопитно е, че неотдавна Брад Пит бе заявил в интервю, че възнамерява след като навърши 50 години да се откаже от актьорската си кариера и да се съсредоточи върху продуцентската си дейност. Да не забравяме, че една от двете си номинации за „Оскар” за „Кешбол” той получи именно в качеството на съпродуцент на този филм заедно с Майкъл Де Лука и Рейчъл Хоровиц.

Дали наистина ще осъществи това си намерение? Близкото бъдеще ще покаже...

Но сега се задава поредната му поява (при това в главна роля!) във филм със сюжет от Втората световна война, озаглавен „Ярост” (Fury), чиято премиера е насрочена за есента на 2014 г. Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)