Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

АВТОНОМИЯТА НА ПРОГРАМА MEDIA Е ГАРАНТИРАНА


20.03.2011  

НОВИНИ

   

Прессъобщение
на L’ART SOCIETE CIVILE DESAUTEURS-REALIZATEURS-PRODUTEURS
Вижте оригинала: http:/www.filmmakersbg.org/barroso-media.pdf
СРЕЩА НА ЖОЗЕ МАНУЕЛ БАРОЗУ С ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФИЛМОВИ ДЕЙЦИ:

Автономията на Програма MEDIA е гарантирана и съдействието е налице
След срещата с Президента на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу европейските филмови дейци обявиха, че са доволни от плодотворната размяна на вижданията за бъдещето на Програма MEDIA.
Президентът Барозу е човек на културата, който споделя дълбокото убеждение на кинодейците, че Програма MEDIA трябва да се подкрепя и в автономната й дейност, и с автономния й бюджет. Президентът Барозу не само увери филмовите дейци, че бюджетният й ресурс ще бъде осигуряван и занапред, но даже изрази своето желание този бюджет да бъде увеличен, за да могат те да посрещат сложните предизвикателства, пред които ги изправят важните икономически и дигитални развития .
Президентът Барозу също така споделя дълбокото убеждение на филмовите дейци, че културата трябва да остане обединяващата идея на европейското гражданство, като най-добрият начин за развитие на правилната визия за европейското бъдеще, с филмов и аудиовизуален сектор, които са част от "образа" на нашия континент.
Президентът Барозу поема ангажимент за тесен и постоянен контакт и сътрудничество с работещите във филмовата и в аудиовизуалната индустрия, в интерес на най-доброто и съвместно дефиниране на рамката на следващата Програма MEDIA.
Делегацията на европейските филмови творци също изрази тяхното желание за заздравяване на инструментите за тясно сътрудничество с различните отдели на Комисията, които отговарят за оценката на културните политики на държавите-членки, специално в областта на обществени субсидии.
Филмовите дейци тъкмо поради това са готови веднага да пристъпят към създаването на рамката с новите приоритети на Програма MEDIA заедно с Еврокомисаря по културата, Андрула Василиу, като напълно съзнават, че всеки напредък ще поставя високи изисквания и ще изисква изключителна бдителност.
 

The ARP Board of Administration
Париж, 18 Март 2011


Източник:
Сайтът на Съюза на българските филмови дейци

 Коментари (0)