Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

АЛ ПАЧИНО БЕ УДОСТОЕН С ПОЧЕТНА НАГРАДА ОТ 68-ия КИНОФЕСТИВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ


05.09.2011  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

Вчера в рамките на 68-ия Венециански кинофестивал бе честван прочутият американски актьор и режисьор Ал Пачино. Той бе удостоен с почетната награда Jaeger-Le Coultre, която по традиция се връчва на най-изявени кинематографисти от целия свят за приноса им в съвременното изкуство.
Извън конкурсната програма на фестивала бе представен новият режисьорски филм на Пачино „Wilde Salome"

При получаването на наградата легендарният актьор говорил за новия си филм, който е посветил на Оскар Уайлд, съобщава агенция AFP. Според собственото му признание, той се опитал да разкаже едновременно историята на знаменития писател и да припомни някои от неговите произведения. Самият Пачино играе няколко роли, в това число на цар Ирод и на самия Оскар Уайлд.
Филмът е любопитен биографичен етюд, посветен на британския писател, към чиято съдба Ал Пачино отдавна проявява подчертан интерес. Централно място в него е отделено на бродуейския спектакъл по пиесата на Уайлд „Саломе“, която Пачино режисира сам и изпълнява главната роля. Главната женска роля играе Джесика Частейн (Jessica Chastain), която видяхме неотдавна във филма на Терънс Малик „Дървото на живота“.
„Това не е документален проект, нито художествен филм, а значително по-амбициозен и сложно организиран художествен жест“, - заявил Пачино пред журналистите, присъствали на премиерата на новия му филм.

Големият актьор се опитва за втори път да направи документален филм за театрална постановка: през 1996 година той засне „В търсене на Ричард“ (Looking for Richard), в който разказва за перипетиите около поставянето на сцена на едно от най-известните драми на Шекспир „Ричард III“.
Започналият на 31 август 68-и Венециански кинофестивал продължава до 10 септември.
Източник: материали на РИА Новости, NEWSru.co.il и др.
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)