Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

АКТЬОРЪТ ОТ "БЯЛОТО СЛЪНЦЕ НА ПУСТИНЯТА" НАВЪРШИ 80г.


01.01.2011  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

80 години навърши вчера изпълнителят на главната роля в знаменития руски филм “Бялото слънце на пустинята”.
Анатолий Кузнецов се прослави със своето великолепно превъплъщение в образа на Фьодор Сухов, но той е участвал в повече от сто филма, сред които са: „На дорогах войны”, „Друг мой, Колька”, „Утренние поезда”, „Дайте жалобную книгу!..”, „Весна на Одере”, „Встречи на рассвете”, „Люди на Ниле”, „Приключения Петрова и Васечкина”, „Гений”, „На углу, у Патриарших”, „Турецкий гамбит” и др.
След излизането на „Бялото слънце на пустинята” през 1969-а Анатолий Кузнецов получава международно признание. Филмът е прожектиран с голям успех в повече от 80 страни, включително и у нас. Режисьорът на „Бялото слънце на пустинята” Владимир Мотил почина на 21 февруари миналата година на 82-годишна възраст.
Президентът на Русия Дмитрий Медведев го поздравил лично връзка с неговата годишнина и му връчил орден за заслуги в развитието на културата, съобщават руските информационни агенции. Според тях легендарният актьор е в добро здраве и не съжалява за нищо в живота си. Единственият му съвет към младите е да не пропиляват времето си.Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации