Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

„РЕЧТА НА КРАЛЯ” ВЗЕ 5 ОТ БРИТАНСКИТЕ НЕЗАВИСИМИ ФИЛМОВИ НАГРАДИ


07.12.2010  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

Филмът „Речта на краля” (The King's Speech), спряган за фаворит и в предстоящото раздаване на наградите „Оскар”, спечели пет от Британските независими филмови награди (British Independent Film Awards), връчени на тържествена церемония, състояла се в Лондон на 5-и декември.

 

Освен, че бе обявен за най-добър независим британски филм на годината, той взе награда за най-добър сценарий и още три актьорски отличия – за най-добър актьор в лицето на КОЛИН ФЪРТ, най-добър актьор в поддържаща роля (Джефри Ръш) и най-добра актриса в поддържаща роля (Хелена Бонам Картър).

Колин Фърт и Хелена Бонам Картър в кадър от The King’s Speech.

Хелена Бонам Картър получи и наградата на името на Ричард Харис за своя изключителен принос към британското кино.

Изненадващо наградата за най-добър режисьор не взе Том Хупър (Tom Hooper) - режисьор на „Речта на краля”, а Гарет Едуардс (Gareth Edwards) – режисьор на филма „Чудовища” (Monsters).

Наградата за най-добра актриса взе Кери Мълиган (Carey Mulligan) за изпълнението на главната роля в „Never Let Me Go”. Любопитно е, че 25-годишната британка спечели същата награда и миналата година за чудесното си превъплъщение в тинейджърка от филма „Съзряване” (An Education).
С наградата за най-добър чуждестранен филм бе отличен „Пророкът” (A PROPHET).

Тук може да видите всички номинации за британските филмови награди.

Източник: Уебсайтът на Британските независими филмови награди.
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации