Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

„РЕЧТА НА КРАЛЯ“ БЕ ОТЛИЧЕН И С ГЛАВНИТЕ НАГРАДИ НА АКТЬОРСКАТА ГИЛДИЯ НА САЩ


31.01.2011  Текст:  Kastel

Черният лебед

   

Гилдията на американските актьори връчи в Лос Анджелис за 17-ти път своите годишни филмови награди (17th Annual Screen Actors Guild Awards).
Британският филм „Речта на краля“, номиниран за 12 награди „Оскар“,  получи главното отличие на гилдията — за най-добър актьорски състав. Освен това за най-добър актьор бе обявен изпълнителят на главната роля в този филм Колин Фърт, а за най-добра актриса — изпълнителката на главната роля в „Черният лебед“ Натали Портман.
Наградите за поддържащи роли спечелиха Крисчън Бейл и Мелиса Лео за своите превъплъщения във филма „Боецът“.
Крисчън Бейл получи своето отличие навръх рождения си ден — вчера прочутият актьор навърши 37 години. Той благодари от сцената на Дики Еклунд, брат на боксьора Мики Еклунд, когото пресъздава на екрана. „Ето го къде седи, — каза Крисчън Бейл. — Благодаря, че ми разреши да играя тебе в този филм“.
Речта на бременната Натали Портман този път не бе толкова емоционална, както при получаването на „Златен глобус“ за същата роля. Традиционно тя посвети наградата си на своите родители, за това, че са я научили да се раздава в работата стопроцентово и никога да не се самозабравя.
Приемайки своята награда за най-добър актьор в главна роля, („Речта на краля“) британецът Колин Фърт произнесе благодарствена реч, в която си припомни как е бил приет за член на актьорската гилдия и после използвал удостоверението си като пропуск за нощните клубове. Филмът на Кристофър Нолан „Генезис“ бе отличен с приз за каскадьорски постижения.

Според специалистите, наградата на актьорската гилдия за най-добър актьорски състав, връчена на участващите в „Речта на краля“, е предзнаменование за това, че този филм ще спечели на 27 февруари главният „Оскар“.

Гилдията не пропусна да отличи и един от своите най-известни членове – Ал Пачино, връчвайки му наградата за най-добро изпълнение на главна роля в минисериал или телевизионен филм („Вие не познавате Джак“).
Вижте тук пълният списък на всички награди.
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)