Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

„ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ В АМЕРИКА“ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ В НОВА ВЕРСИЯ


15.03.2011  Текст:  Kastel

Серджо Леоне

   

Гангстерската сага на Серджо Леоне „Имало едно време в Америка“ ще бъде възстановена в цифров формат и удължена с около 40 минути, съобщи Variety.
Идеята е на децата на знаменития режисьор – Андреа и Рафаела Леоне, които ще контролират процеса на работата, която ще бъде извършена в прочутата лаборатория към филмотеката на Болоня (Bologna Cinemetheque L'Immagine Ritrovata lab).
Премиерата на новата версия на филма трябва да се състои на кинофестивалите в Кан или Венеция през 2012 г.
Известно е, че първоначално Серджо Леоне е имал намерение да пусне „Имало едно време в Америка“ в два отделни тричасови филма, обаче продуцентите не се съгласили.
В момента прочутата ганстерска драма съществува в три варианта: двучасова продуцентска версия, излязла по екраните през 1984 г., телевизионна тричасова версия от средата на 90-те и 229-минутната версия, която е представена на кинофестивала в Кан през 1984г.
Засега все още не се знае какви сцени ще бъдат добавени в новия дигитален вариант на филма. Но има от какво да се избира, защото се знае, че заснетият филмов материал от Леоне е с обща продължителност около 10 часа.
Източник: Variety.Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации