Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

„АВЕ” ДОНЕСЕ ДВЕ ПРЕСТИЖНИ МЕЖДУНАРОДНИ НАГРАДИ ОТ ПОРТУГАЛИЯ


06.03.2012  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

Игралният дебют на Константин Божанов „АВЕ”, с който се открива 16-ия София Филм Фест на 9 март, бе отличен с награди на името на Мануел де Оливейра за най-добър филм и най-добър сценарий по време на Седмицата на режисьорите на 32-я Международен филмов фестивал (Fantasporto) в Порто, Португалия. 
Сред заглавията, участвали в конкурса, в които се състезаваше нашият филм, бе и нашумелият "Срам" с Майкъл Фасбендър в главната роля, както и филми от: Испания ("El Artifício"), Аржентина ("Chinese Take-Away"), Германия ("Hotel Lux"), Италия ("Immaturi"), Израел ("The Slut"), Полша ("Rose"), Португалия ("A Moral Conjugal"), Япония ("Guilty of Romance" на прочутия Сион Соно) и др. 
След премиерата си на София Филм Фест „Аве“ тръгва по кината в България, както и в още няколко страни, като Франция, Швейцария, Великобритания, Холандия, а също и в Латинска Америка.

Междувременно и „ТИЛТ” на Виктор Чучков-син спечели престижно отличие - наградата за режисура на 14-я Международен фестивал за независимо кино в Калифорния (California Independent Film Festival). Той бе номиниран за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добра актриса (Радина Кърджилова), най-добър актьор (Явор Бахаров), най-добър оператор (Рали Ралчев) и най-добра музика (проф. Виктор Чучков).
В категорията „Най-добър режисьор” (Best Director) Виктор Чучков-син се състезаваше и с Филип Фалардьо (Philippe Falardeau) режисьор на филма „Господин Лазар“, който бе сред петте номинирани заглавия в надпреварата за „Оскар” за чуждоезичен филм.Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)